A Suzukié volt a tavalyi év, rekord bevétellel zárták a 2019-es szezont

A mostani koronavírus utáni nehéz időkben kimondottan felüdülés az autóipar sikereiről hallani. Ezért is érkezett legjobbkor a Suzuki legújabb sajtóközleménye, mely ugyan a tavalyi évre vonatkozik, de mégiscsak komoly sikerről számol be.

Manapság, amikor mást sem hallani, mint hogy sorra jelentik be az autógyártók a megszorító csomagokat, jókedvvel tölti el az embert egy-egy sikerről beszámoló közlemény. A Suzuki Magyarország most pedig pontosan egy ilyen jó hírt hozott nyilvánosságra, igaz még a tavalyi évvel kapcsolatban.

„A Magyar Suzuki 2019-ben 194 447 járművet adott el 123 országban, ezzel 13,13 százalékkal növelte értékesítéseit az azt megelőző évhez képest. Világszerte összesen 185 002 Esztergomban gyártott személygépkocsi – 133 515 Vitara és 51 487 SX4 S-CROSS – talált gazdára az elmúlt évben. A vállalat tavaly magabiztos 16,32 százalékos részesedéssel vezette a hazai autópiacot, ezzel negyedik éve uralva a hazai újautó eladásokat. A Magyar Suzuki Zrt. 2.409,6 millió euró értékű nettó árbevétellel zárta a 2019-es évet.”- hangzik a hivatalos közleményben.

Ebből tehát az is kiderül, hogy a Suzuki nem csak a magyar vásárlók körében népszerű, hanem a világ más tájain is. Ezt mi sem támasztja jobban alá, hogy a hazai piac ellátása mellett az Esztergomban elkészült autók 88 százaléka export megrendelésre lett legyártva tavaly.

Ezen adatok tekintetében minden adott, hogy a Suzuki könnyen átvészelje a gazdasági megingás időszakát még akkor is, ha a koronavírus járvány időszakában lényegében az ő hazai megrendeléseik is majdnem nullára redukálódtak.