A Suzuki és az Opel is felkészült az újraindulásra

Mint korábban megírtuk az Audi győri üzemében már megindult a termelés, most viszont a Suzuki és az Opel is bejelentette, hogy felkészültek az újranyitásra.

Ahogy beszámoltunk róla, az Audi még a tegnapi nap folyamán újraindította a termelést a győri gyáregységében, most viszont szépen ütemesen elkezdett a több magyar gyártó is csatlakozni a koronavírus járvány okozta teljes leállás megszüntetéséhez. A Suzuki például két hét múlva indítja be ismét a gyártósorokat, de az Opel is felkészült már.

Természetesen továbbra is az egészség az elsődleges, így mindegyik gyártó komoly óvintézkedéseket vezetett be, hogy elkerülhető legyen a fertőzés behurcolása és terjesztése munka közben.

„A Magyar Suzuki Zrt. felelős munkáltatóként az elmúlt hetekben kialakította a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket munkatársai számára. A kormányzati rendelkezések és az érintett hivatalos szervek által javasolt eljárási rendek figyelembevételével a vállalat átszervezte működési folyamatait annak érdekében, hogy minden tekintetben biztosítsa a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát.

A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is. „- hangzik a Magyar Suzuki Zrt. közleményében.