A sebességkorlátozás ellen érvelt az Alpina vezérigazgatója

A kimondottan gyors és kényelmes BMW-ket forgalmazó Alpina foglalt állást a német autópályán tervezett sebességkorlátozással kapcsolatban. Szerintük negatív hatással lehet a sebesség csökkentése az autóiparra.

Azt már megszokhattuk, hogy az Alpina nem fogja vissza magát, ha lóerőkről és dinamizmusról van szó. Ennek függvényében érthető is, hogy a német autópályára tervezett sebességkorlátozással nem mindenképpen értenek egyet.

Elsőre azt híhetnénk, hogy attól félnek, az emberek emiatt nem vesznek majd erős autókat, ám ezt az Alpina vezetősége gyorsan tisztázta is: „Mi nem tartunk ettől, hiszen gyors és drága autókra mindig lesz kereslet, az emberek élvezetet találnak abban, ha megengedhetnek maguknak egy-egy ilyen járgányt”- mondta Andreas Bovensiepen, a tuning cég vezérigazgatója.

Attól viszont tartanak, hogy az egyre szigorúbb korlátozások negatívan befolyásolják majd a fejlesztéseket. „Képzeljük el a szituációt, hogy mindenhol mérsékelik a sebesség korlátozásokat. Ebben az esetben miért költenénk vagyonokat például komoly felfüggesztésekre, ha úgyse lehet gyorsan menni az autókkal? Szintén ez a helyzet a gumikkal is. Ha csak 120-al halad mindenki maximum az autójával, akkor a gyártók nem a tapadásra, hanem a tartósságra helyezik a hangsúlyt. És bizony a tartósabb kemény keverék például vizes felületen nem annyira stabil, mint a nagy sebességre tervezett lágyabbak. Ez, és a visszafogott futómű fejlesztés akár balesetveszélyesebb közlekedést is hozhat magával”- zárta a témával kapcsolatos mondandóját az Alpina vezér.