A Prius ellenfelét készíti a Hyundai

Már teszteli új hibrid autóját a Hyundai, a Toyota Prius ellenfelének szánt modell prototípusa pedig még ebben az évben bemutatkozhat.

A kémfotósok leplezték le a Hyundai legújabb modelljét, amelyet ugyan még alaposan álcáztak, de a jellegzetesen áramvonalas formája mindent elárul: a Toyota Prius legnagyobb ellenfeléről van szó. A Hyundainál úgy döntöttek, hogy a Sonata Hybrid után eggyel kisebb méretben nem a meglévő i30 vagy Elantra modellek alapjára készítik el a hibrid változatot, hanem egy teljesen önálló ötajtós, ferdehátú karosszériát terveznek hozzá.

A hírek szerint az újdonságban a Hyundai többi modelljéből ismerős 1,6 literes, 120 lóerős, benzines szívómotor módosított változata és egy elektromotor dolgozik majd, az erejüket a gyártó saját fejlesztésű, hétfokozatú, duplakuplungos automata sebességváltója továbbítja az első kerekek felé. A későbbiekben konnektorról tölthető hibrid változat bemutatása is várható.

Már tesztelik a prototípusokat, a hibrid Hyundai koncepcióváltozata pedig még az idén, nagy valószínűséggel az őszi Frankfurti Autószalonon bemutatkozik. A szériagyártású változatra sem kell sokat várni, jövőre a kereskedésekbe kerülhet a Prius koreai ellenfele, és a hírek szerint a testvérmárka Kia is fejleszti már a saját változatát.