A Peugeot szerint a tradicionális sportkocsik ideje lejárt

Jean Philippe Imparato egy interjúban tért ki a sportos járgányok jövőjére. Szerinte ez a kategória a mai formájában pillanatok alatt el fog tűnni.

A Peugeot vezérigazgatója, Jean Philippe Imparato az AutoNews hírcsatornával készített interjújában tért ki a márka sportosabb modelljeinek a jövőjére. Annyi kiderült, hogy nem mondanak le a gyors autókról, de a jelenlegi formában nem tartható tovább ez a kategória.

Imparato konkrétan úgy fogalmazott, hogy a tradicionális sportkocsik ideje lejárt, mert a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi normák miatt túl költségessé vált az ilyen autók piacra dobása. „Az autónkénti 10 ezer eurós emissziós büntetés nem éppen a legetikusabb módja annak, hogy a tisztább hajtásláncok felé tereljük a gyártókat”- jelentette ki a vezér, ezzel hangot adva nemtetszésének.

Azért gyorsan hozzá tette Imparato azt is, hogy véleményük szerint lehet egy autó élvezetes és gyors úgy is, ha tiszteletben tartjuk a környezetvédelmi normákat. Ezzel gyakorlatilag burkoltan arra is utalást kaptunk, hogy a csúcs 208-as után az új 308 GTI is elektromos lesz, akár csak a jövőben megjelenő összes sportos Peugeot.

Persze mindezek mellett a hibrid hajtás is szerepel még alternatívaként, elég csak a nemrég még csak tanulmány szinten emlegetett, de azóta zöld utat kapott 508 Sport Engineered modellre gondolni.