A Passatnál is elegánsabb Volkswagen jön

Még nagyobb és fényűzőbb lesz, mint a Passat: a Volkswagen kupéformájú limuzinjának prototípusát a sanghaji autószalonon leplezték le.

Még egy kupéformájú limuzin koncepcióját mutatta be a Volkswagen: a márciusi genfi autószalonon leleplezett Sports Coupé GTE Concept után a sanghaji autókiállításra egy másik tanulmánnyal készültek a németek. A C Coupé GTE Concept hátsó sorában két kényelmes fotelt találunk, az itt utazók külön állíthatják a klímaberendezést, és az őket szórakoztató képernyőket látványos módon az első ülések háttámlájába építették be.

Az előző tanulmányhoz hasonlóan a C Coupé GTE Concept is konnektorról tölthető hibrid hajtást kapott, amely 210 lóerős, kétliteres, turbós benzinmotorból és 124 lóerős elektromotorból áll. A rendszer teljesítménye 245 lóerő, a legnagyobb nyomaték 500 Nm, így álló helyzetből 8,6 másodperc alatt gyorsul százra a Volkswagen limuzinja, a végsebessége pedig 232 km/óra.

A méretes limuzin akkumulátorát konnektorról is fel lehet tölteni, így 50 kilométerre juthatunk el tisztán elektromosan, a benzinmotorral együtt már 800 kilométer a hatótávolság. A két tanulmány egyértelműen jelzi a Volkswagen szándékait, amely a Passat és a Phaeton között egy új modellel igyekszik belépni az Audi A6-os, az 5-ös BMW és az E-osztály által uralt felsőkategóriába.