A Nordschleife bevételére készül a Volkswagen ID.R

A Volkswagen nem elégedett meg azzal, hogy az ID.R elektromos versenyautó meghódította a Pikes Peak emelkedőjét és Goodwood legendás aszfaltját, a Nordschleife is kell nekik.

A Volkswagen a Pikes Peak rekorderének építette az ID.R elektromos versenyautót, ez tavaly sikerült is neki, azaz a két 500 kW-os elektromotor által hajtott gép minden létező rekordot megdöntött. Ez után levezetésképpen Goodwoodban is beállították vele a pályacsúcsot, de ez még közel sem jelenti azt, hogy ezek után hagynák egy raktárban porosodni a lapos villanyos szupergépet.

Most éppen arra készülnek a németek, hogy a Nordschleife hírhedt aszfaltján is megfutják a leggyorsabb elektromos kört. Ehhez Peter Dumbreck 2017-ben egy NIO EP9-el felállított 6 perc 45 másodperces rekordját kell majd letudni, ami azért nem lesz olyan könnyű.

Pontosan ezért a Volkswagen nem hagyja érintetlenül az ID.R-t, teljesen új aerodinamikai csomagot alkalmaznak majd. Az új beállítás lényegében a tapadás (a Pikes Peak-en erre volt kihegyezve az autó) és a sebesség tökéletes egyensúlyára törekszik majd, könnyű kezelhetőség mellett.