A múltat ünnepli a McLaren 720S legújabb limitált szériája

A McLaren Special Operations részlege csak úgy ontja magából a különleges limitált szériákat. Most a 720S modellel ünneplik a márka első F1-es győzelmét.

1968-at írunk, amikor Belgiumban a Spa-Francorchamps versenypályán Bruce McLaren megszerzi a McLaren márka első Forma 1-es győzelmét az M7A típusú  Cosworth motoros versenyautóval. Ennek a tiszteletére alkotta meg a McLaren Special Operations részlege a legújabb 720S limitált szériát Spa 68 néven.

Motorikusan nem nyúltak a járgányhoz a mesterek, a fényezést viszont egy kimondottan eme példányok számára kikevert narancs színre (Orange Anniversary) cserélték. Változtak a felnik is, a fekete ötküllős szett is a limitált széria egyik ismertetőjele, akárcsak a korabeli pályát felidéző ábrák a járgány oldalán és az utasterében.

A speciális szériából összesen három darabot készítenek el, ezekből ráadásul már a cikk írásakor kettő el is kelt, így nem csak tehetősnek, hanem gyorsnak is kell lenned, ha szeretnél egy olyan sportkocsit, mely a fél évszázados esemény előtt tiszteleg.