A Mercedes-AMG GT Black Series a leggyorsabb széria modell a Zöld Pokolban

A köridő döntögetés folytatódik a Nordschleife könyörtelen aszfaltcsíkján, ahol mostanság elég erősen a Mercedes modelljei dominálnak. Legújabban például az AMG GT Black Series a leggyorsabb széria modell a hírhedt pályán.

A Nordschleife körrekord mindig is presztízskérdés volt, hiszen nem csak ez a világ egyik leghosszabb versenypályája, hanem egyben a legnehezebb is. Aki itt kategóriaelsőséget szerez, az tényleg tud valamit, így előszeretettel döntögetik meg egymás idejét a neves sportkocsi gyártók.

A Mercedes-AMG  GT 63 S például nemrég taszította le a luxusautók trónjáról a Porsche Panamera Turbo modellt, most pedig az AMG GT Black Series döntötte meg a Lamborghini Aventador SVJ immár két éve beállított eddig a leggyorsabb széria autó címet jelentő idejét.

Az új sorozatgyártású autó pályacsúcs tehát most már 6 perc 43,616 másodperc, amit Maro Engel GT3-as versenypilóta futott meg a teljes mértékben a bárki által megvásárolható sportkocsival. Persze, finomhangolásokat végeztek azért rajta a gyáriak, például az első légterelőt verseny állásban rögzítették és az állítható futóművet is lejjebb eresztették minimálisan, de ezek olyan módosítások, amit bárki elvégezhet a saját példányán is mindenféle átalakítás nélkül.

“Hihetetlen menet volt. A Kesselchen szakaszon 270 km/órás átlagot tudtam menni a Döttinger Höhe egyenesben pedig megvolt a 300-as tempó is. Az AMG GT Black Series gyorsabb, mint a GT3-as versenyautóm! Hihetetlen, hogy egy széria autó ilyen körülmények között így viselkedik. Ráadásul akárcsak egy versenyautóban, itt is számtalan hangolási lehetőségem volt, hogy megtaláljam a számomra legkedvezőbb beállításokat”- adott hangot elégedettségének Engel a rekord beállítása után.