A legjobb sztrádarepesztő zenék!

carA zene és a vezetés tökéletes páros! Gondoljunk csak bele hányszor hajtottunk autónkkal az utakon, lehúzott ablakkal bömbölve a Highway to Hell-t vagy a Born to be wild-ot! Autós zenékből nincs hiány, így a legjobb magyar autós dalok után, összeszedtünk néhány külföldi autós rockzenét is!

 

 

The Beach Boys: Fun, Fun, Fun

A dal szerzőit Dennis Wilson és egy gazdag családból származó lány kapcsolata ihlette meg. A lány azért, hogy kölcsönkaphassa a család Ford Thunderbirdjét, azt hazudta az apjának, hogy a könyvtárba megy. Ehelyett természetesen egyenesen Dennis lakásához hajtott. Dennis megjegyzése a történetre, miszerint „Szóval elszórakozunk, amíg apuci vissza nem veszi a T-Birdöt” a dal refrénjévé vált.

Beatles: Drive My Car

A Drive my Car Paul McCartney szerzeménye és az együttes egyik legalaposabban hangszerelt dala. Mi több, az összes Beatles nótát összevetve, ez az egyik leghumorosabb nóta.

Bo Diddley: Roadrunner

Többek között a Rolling Stones és az Aerosmith is feldolgozta Diddley örök klasszikusát, ami a retro lejátszási listák alapdarabja. Mi több, a dalt egy Mazda reklámban is hallani lehet.

Rolling Stones: Black Limousine

Egy angol banda sem játszotta úgy a hagyományos amerikai zenét, mint a Rolling Stones. Az 1981-es lemezükön szereplő Black Limousine című blues dal a nők&Rock&Roll életérzéséről, az alkoholról és a limuzinokról szól.

The Doors: Queen of the Highway

Országúti utazásról a banda több dala (Riders on the Storm, L.A. Woman, Roadhouse Blues” is szól, azonban ez a Jim Morrison által írt dal egy kicsit romantikusabb, mint a többi nóta. A romantika oka pedig nem más, mint a személyes érintettség: Jim és későbbi felesége kapcsolatáról szól.