A kupé SUV-okra helyezi a hangsúlyt a jövőben a Volvo elektromos fronton

A Volvo nagy tervei között szerepel az elektromos paletta kiépítése is 2025-ig. Szemmel láthatóan komolyan is veszik a dolgot, most ugyanis már kiderült, hogy milyen villanyosokra számíthatunk tőlük a jövőben.

A villanyautózás világa mondhatni már megkerülhetetlen, ha egy gyártó hosszabb távon is talpon akar maradni. Ezért törekszik arra ma már minden nagyobb gyártó, hogy egy komplett elektromos modellcsaládot hozzon tető alá. A Volvo sem kivétel ez alól, hiszen a tervek között szerepel egy saját elektromos paletta kiépítése 2025-ig.

Az ázsiai fennhatóság alatt álló svéd márka azonban a siker érdekében átgondolja az eddigi politikáját és bizony drasztikus változtatásokat visz végbe. Többek között a formai világra is értendő ez a most kiderült részletek alapján.

„A villanyosítás felé elmozdulva lehetőségünk nyílik átgondolni, hogy mit is jelent ma egy autó. Mi nyitottak vagyunk az újítások felé, nem csak emlegetjük, hogy mit értünk el a múltban. Most a hangsúly azon van, hogy az elektromos autózásnál létfontosságú légellenállás összepárosítsuk az emberek igényeivel, azaz az SUV mániával”- mondta Robin Page, a márka vezető dizájnere, majd hozzátette, hogy az aerodinamika és az SUV kategória természetesen szöges ellentétet képeznek, viszont van egy kiskapu, vagyis egy arany középút: a kupé SUV-ok világa.

Az SUV-k egyértelműen a magas felépítésnek köszönhetik népszerűségüket, viszont a villanyautózás világában egyre fontosabb lesz a hatótáv és ezzel összefüggésben a légellenállási tényező is. Ennek értelmében a Volvo kutatásai szerint a magas építésű, ám aerodinamika tekintetében sportosabb modellek jelentik a jövőt.