A hibrid fejlesztésekkel is leáll a Mercedes

A Müncheni Autószalonon számolt be a Mercedes arról, hogy újabb hibrid generációt már nem fejlesztenek a jövőben, azaz innentől csak a tisztán elektromos hajtásokon dolgozik a fejlesztői részleg.

Megannyi más gyártó mellett a Mercedes is bejelentette tavaly, hogy leáll a belsőégésű motorcsalád fejlesztésekkel. Most ismét egy szintet léptek a németek, azaz most már újabb hibrid generációkra sem számíthatunk. Erről a Mercedes fejlesztési igazgatója, Markus Schäfer számolt be a Müncheni Autószalonon.

Schafer alapvetően azzal indokolta a döntést, hogy két vezérlőegységet alkalmazni egy autóban alapvetően nagyobb hibaforrást jelent és természetesen a költségeket is megdobja, így teljesen ésszerűtlen ebbe az irányba tovább mozdulni.

A Mercedes döntésében természetesen nagy szerepet játszhatott még, hogy egyre inkább úgy tűnik, 2035 után befellegzik a belsőégésű motoroknak Európában, így természetesen a hibrid rendszerek is tiltólistára kerülnek a jelenlegi tervek szerint.

A bejelentés azonban nem jelenti azt, hogy innentől nem lesznek PHEV modellek a Mercedes palettájában, hiszen a már kész technológia hosszú évekig átültethető lesz újabb modellekbe is, csupán újabb megoldások fejlesztésére nem számíthatnak mostantól a hibridezés szerelmesei.