A hegyekben lett rekorder a Mazda

Ugyan nem gyári csapatról van szó, ám mégis a Mazda nevéhez köthető egy olyan rekord felállítása, amiről nem is tudtad, hogy létezik. Ez az MX-5 teljesítette a legtöbb hajtűkanyart 12 óra alatt.

A 90-es évek után ismét egyre inkább divatba jön a rekordok döntögetése. Az autógyártók is sorra szállnak be a versengésbe, egyes márkák dicsőségét pedig külső csapatok is elősegítik.

Itt van például a Mazda Garage néven futó társaság, akik most egy olyan rekordot szépítettek meg, amiről eddig azt se tudtuk, hogy létezik. Ez a 12 óra alatt teljesített legtöbb hajtűkanyar cím.

Először is érdemes tisztázni a hajtűkanyar fogalmát: ez egy olyan kanyar, melynek szöge 150 és 180 fok közé esik, azaz teljesen, vagy majdnem teljesen ellentétes irányba fordítja a forgalmat. Ilyen kanyarokat általában hegyvidékes szakaszokon találhatunk, így érthető, hogy a srácok a kiválasztott MX-5-el is az osztrák hegyeket célozták meg.

A rekordmenet a nagy forgalom elkerülése végett este 19 órakor indult meg és egész este tartott. A csapat így 12 óra alatt pontosan 2900 hajtűkanyart teljesített, ezzel 1500 darabbal megdöntve az előző rekordot.

Az egész kísérletet természetesen folyamatosan ellenőrizték, ráadásul GPS-el is rögzítették a megtett útvonalat, így kétséget kizárólag tényleg 2900 alkalommal kanyarodtak nagyot az előre felkészített kis roadsterrel.