A hátul ülők is kapnak külön légzsákot az új Mercedes S-osztályban

Nemsokára bemutatkozik a Mercedes S-osztály legújabb generációja, mely számos technikai újítást hoz a prémium autók világába. Ilyen például a hátsó utasok frontlégzsákja is.

A Mercedes mindig is úttörő volt a biztonsági fejlesztések terén. Elég csak arra gondolni, hogy a németek alkalmazták először az energia elnyelésére szolgáló gyűrődő zónákat, a baleset bekövetkeztekor zárva maradó ajtókat, a légzsák fogalmát illetve az ABS-t is. Nem csoda tehát, hogy a paletta csúcsát képező S-osztály következő generációjában is lesz biztonsági újítás.

Egészen pontosan a Mercedes alkalmaz először autóban hátul ülő utasokat védő frontlégzsákot. Ezeket az első ülések háttámlájába szerelik be, baleset bekövetkeztekor pedig azonnal nyílnak. Az alakjukat tekintve leginkább a Honda légzsák megoldására hasonlítanak a Mercedes hátsó „lufijai”, azaz mintegy kesztyűt formázva nem engedik, hogy lecsússzon róluk a védendő személy feje.

A Mercedes egyelőre azt nem árulta el, hogy a hátsó frontlégzsák alapfelszereltség lesz-e, illetve hogy az alkalmazásakor kizáró tényezőt képez-e a luxus modelleknél már megszokott hátsó asztal vagy az utasok szórakoztatásáért felelős képernyő alkalmazása.