A denevérek és a madarak is számítanak a Bentley-nek!

A Bentley már évek óta arra törekszik, hogy az angliai üzeme a lehető legkevesebb kárt okozza a természetben. Fákat ültetnek, méheket telepítenek be és most már a madarak és denevérek is otthonra lelhetnek a crewe-i gyáregység környezetében.

A Bentley angliai üzeme az egyik legzöldebb autógyár a világon. Nem csak azon igyekezet miatt, hogy gyakorlatilag nullára csökkentsék a gyártás alatt keletkező hulladék és károsanyag mértékét, hanem bizony a crewe-i gyáregység vezetősége nagy figyelmet fordít a természet megóvására a közvetlen környezetében is.

Ezért is történt már meg több ezer fa betelepítése, illetve 300 ezer méh is otthonra lelt már a gyár területén. Az áramellátást is igyekeznek környezetkímélő módon megoldani a gyáriak annak a 30 ezer napelemnek a segítségével, melyek szintén az elmúlt évek beruházásai alatt kerültek kialakításra.

Most pedig újabb fajokat igyekszik a Bentley megvédeni, azaz megkezdődött a madaraknak és denevéreknek menedéket nyújtó dobozok kitelepítése. Ezeket nem az angol autógyártó készíti el, hanem külső forrásból rendelik meg őket, viszont az emblémát ők maguk helyezik el rajta. A madarak számára olyan „házakat” helyeznek ki a szakik, amiknek a bejárata elől van, míg a denevéreknek szánt építmények felső nyílással és a fejjel lefelé lógást lehetővé tevő rácsozással rendelkeznek.

Természetesen ezzel nincs még vége a környezettudatosságnak, a gyártó ugyanis már a következő hasonló akciót is bejelentette, ami a csapadék hasznosításáról szól. Ezzel a tervek szerint a gyár vízellátásának jelentős részét meg lehetne oldani, így kevésbé terhelve a csatornahálózatot és az ivóvíz készletet.