A Chevrolet után az Opel is kivonul

Bejelentette a General Motors, hogy a jelentősen visszaesett eladások és a kilátástalan gazdasági helyzet miatt az év végén kivonja a Chevrolet és Opel márkákat az orosz piacról.

Kivonul az oroszországi piacról a Chevrolet és az Opel. A General Motors bejelentésének értelmében még a szentpétervári összeszerelő üzemet is bezárják, amely 2008 óta készíti az Astra előző generációjának lépcsőshátú változatát, és jelenleg 900 embernek ad munkát.

Döntésüket a jelentősen visszaesett eladásokkal, a nyugati szankciókkal és a kilátástalan gazdasági helyzettel indokolják. A General Motors mindössze a Chevrolet három legdrágább típusát (Camaro, Corvette, Tahoe) és a Cadillac modelljeit forgalmazza majd az orosz piacon, ezeket ugyanis nem érintette a csökkenés.

A lépés egyben azt is jelenti, hogy nem valósul meg az új Chevrolet Niva sorozatgyártása sem, amelynek prototípusát tavaly mutatták be. A szentpétervári gyárat az év közepén állítják le, a kereskedések pedig decemberig zárnak be, de a tulajdonosok később is érvényesíttethetik garanciájukat.