A börtönből mondott le Carlos Ghosn

Immár két hónapja tart Carlos Ghosn, volt Renault-Nissan-Mitsubishi vezérigazgató kálváriája. A sikkasztás és adócsalás gyanúja miatt még mindig börtönben ülő vezér saját maga mondott le a cégcsoport vezetői posztjáról.

Immár két hónapja annak, hogy a japán hatóságok letartóztatták Carlos Ghosn Renault-Nissan-Mitsubishi vezért, miután cégen belül jelentették fel sikkasztás és adócsalás miatt. Sokan hangot adtak azóta a véleményüknek, mi szerint Ghosn tulajdonképpen koholt vádak és koncepciós per áldozata lett, mivel a Nissan nem nézte már jó szemmel, hogy a Renault vezér igazgatja a cég ügyeit. Akárhogy is van, egy biztos: a japánoknak eszük ágában sincs szabadlábra helyezni a milliárdos vezért. Carlos Ghosn immár háromszor is megpróbált kérelmet beadni, hogy szabadlábon védekezhessen legalább a vádemelésig, de ezt folyamatosan visszautasította az ázsiai ország.

Valószínűleg pontosan a hosszú kálvária miatt döntött úgy most Ghosn, hogy magától mond le a cégcsoport vezetői posztjáról, hiszen folyamatosan szélmalom harcot kellett vívnia.

A Renault már meg is nevezte az utódjait, a francia márka élére ugyanis a Michelin korábbi vezére, Jean-Dominique Senard kerül, míg a cégcsoport összetartásáért felelős Alliance vezérigazgatója pedig Thierry Bolloré, Carlos Ghosn korábbi helyettese lesz.