A biztonságra koncentrál az elektromos autóknál is a Volvo

A Volvo mindig is a legbiztonságosabb autókat gyártó márkák élvonalát képviselte. Úgy tűnik, hogy ez az elektromos jövőben sem lesz másként.

Kevesebb mint egy hónap múlva leplezi le a Volvo (nem a Polestar) az első elektromos autóját, amely az XC40 akkumulátorokkal meghajtott változata lesz. Ezen modell kapcsán beszélt a gyártó arról, hogy a technika mellett továbbra is a biztonság az elsődleges a Volvo számára, így külön eljárásokat dolgoztak ki a villanyos modellek esetében.

Ilyen például, hogy a Volvo az akkumulátor csomagot nem csak a megszokott burkolattal védi, hanem kifejlesztett egy biztonsági ketrecet is, mely a nagy erőhatásoknak is ellenáll. Egy ütközésnél a jövőben ugyanis az lesz a kritikus pont, hogy megsérül-e az akkumulátor vagy nem, hiszen a sérült csomag zárlatot, a zárlat pedig szinte elolthatatlan tüzet okoz.

Mindezek mellett nem csak passzív biztonsági megoldásokkal rendelkezik majd az elektromos XC40, hanem megkapja a márka ADAS (Advanced Driver Assistance System) rendszerét is, mely lényegében egy fél önvezető funkció, mely egy kialakult veszélyhelyzet kivédésében is képes bármikor szerepet vállalni.