A belső hőmérséklet megemelésével öli meg a vírusokat a Ford rendőrautója

A Ford egy új szoftveres változtatást eszközölt az Explorer Interceptor gyári rendőrautókhoz. A koronavírus elleni küzdelmet segíti a központi fűtőberendezés limitjének kiírása.

Egészen újszerű módszerekkel szeretne a Ford segíteni a gyári Explorer Interceptort használó rendőröknek a koronavírus elleni küzdelemben. A járművek vírusmentesítését oldják meg a központi fűtőberendezés szoftveres módosításával.

Ez lényegében egy fertőtlenítő funkciót eredményez, melynek aktiválásakor az autó belső terét 56 fokra fűti fel a rendszer, majd 15 percen keresztül tartja is ezt a hőfokot. Ez állítólag a vírusok 99 százalékát képes elpusztítani és a Covid19 sem szereti az ilyen extrém „trópusi” éghajlatot.

Természetesen az se lenne szerencsés, ha a rendőröknek a folyamat végén egy felhevített autóba kéne visszaülniük, így a fertőtlenítés végén automatikusan bekapcsolja a Ford Explorer a klímát és visszahűti a belteret. A teljes eljárás végét pedig a kocsi vészvillogóval jelzi, így a rend őrei tudhatják, hogy most már szabad a pálya, vírusmentesen indulhat a következő bevetés.