A 35 éves fennállását ünnepli a BMW M5

Gyorsan repül az idő. Immár 35 éve annak, hogy bemutatkozott az első M5-ös BMW. Természetesen van ok az ünneplésre, így itt a 350 példányban meghatározott limitált széria.

A BMW az M5-ös első generációját pontosan 35 éve indította útjára. Mondjuk, hogy kerek az évforduló, így mindenképpen indokolt egy újabb limitált széria a bajor csodagépből.

Szóval itt a BMW M5 Edition 35 Years, mely értelemszerűen 350 példányban készül csak el. A különleges széria mindegyike matt szürke fényezéssel gurul le a szalagról, a feketére fújt féknyereg és a 20-as M-es könnyűfém felni szett pedig alapáron jár hozzá.

Belül aranyszínű karbonozás különbözteti meg az „alap” M5-től, ráadásul még a varrások is sárgák az összhatás érdekében. Természetesen a legmagasabb felszereltséggel kérhető csak az Edition 35 Years, így bőr sportülések és M Driver csomagot mindenképpen kapunk hozzá.

A motorhoz nem nyúltak a németek, a mezei M5 Competition 4,4 literes ikerturbós V8-asa dolgozik a limitált széria motorterében 617 lóerős teljesítménnyel.