Több szempontból is különleges Ferrari Enzo vált eladóvá

Nem elég, hogy eddig Fernando Alonso tulajdonát képezte, de ráadásul ez a legelső legyártott Ferrari Enzo példány is. Most egy aukción keresnek új tulajdonost neki.

Egy Ferrari Enzo már önmagában különleges autó, melynek az ára a csillagos eget üti. Most viszont egy olyan példány lesz a Monaco Car Auctions árverés sztárja, mely egyértelműen mind közül a legértékesebb.

Maga Fernando Alonso jelentette be, hogy eladóvá vált szeretett Enzo-ja, melyet 12 éve birtokol és nemes egyszerűséggel a legelsőnek legyártott példányról van szó, melyet a gyáriak csupán Scocca n.1 megjelöléssel emlegetnek.

A különlegességek sora nem ér itt véget, ugyanis mindezek mellett ez az egyetlen Enzo példány, melynek karbonszálas műanyagból készült ülését alcantara bőrözéssel borították. A többi mind sima bőrözéssel készült, esetlegesen szövet díszítéssel kiegészítve.

Futásteljesítmény tekintetében sincs ok panaszra, hiszen Alonso összesen 4800 kilométert autózott eddig vele. Persze, ezen a téren még mindig az az ezüst színű Enzo viszi a prímet, melyet idén márciusban árvereztek el és csupán 227 kilométert mutatott az órája.

A megismert részletek után nem kérdés, hogy minden idők legértékesebb Enzo példányáról van szó. Egészen pontosan a becslések szerint 5 millió eurós értéket képvisel, de a licit még ennél is magasabbra lökheti majd azt a bizonyos lécet.