Új koncepcióval készül a Lancia

A Lancia áprilisban tart egy rendezvényt, melyen nem csak a márka jövőjéről lesz szó, hanem egy új koncepció járgány is bemutatkozik. Egészen úgy tűnik, hogy ez a legendás Stratos modern környezetbe ültetése lesz.

A Lancia lényegében a nulláról kezdte az építkezést a Stellantis család tagjaként, amikor tavaly novemberben bemutatkozott a csak Pu+Ra néven emlegetett formai irányzatuk. Akkor egy autóra csak nyomokban hasonlító szobrocskát is bemutattak az olaszok, ami azonnal megmozgatta az emberek fantáziáját.

A legtöbbet ismételgetett kérdés azóta is a „hogyan lesz ebből autó”, hiszen a szobor inkább egy űrsiklóra hasonlít, kerekei sincsenek és láthatóan arra sem gondoltak a megalkotásánál, hogy a benne elhelyezkedő emberek helyét szemléltessék.

Most viszont úgy tűnik, hogy érkezik egy gyári válasz a kérdésre, hiszen az áprilisban megrendezésre kerülő és a gyártó jövőjét bemutató Emozione Pu+Ra rendezvényre az olaszok egy koncepció járgánnyal is készülnek. Eddig egyetlen képet közöltek csak róla, ami alapján könnyen lehet, hogy egy Stratos átiratról beszélhetünk.

Abból a szempontból is érdekes, hogy ezzel a tanulmánnyal készülnek a gyáriak, hogy a tervek szerint jövőre már az Ypsilon városi kisautó legújabb generációjának kéne a szalonokba kerülnie, ám eddig ezt még tanulmányautó szinten sem láthattuk. Lehet, hogy a gyáriak egy erősebb újrakezdést terveznek és mondjuk egy limitált példányszámú sportkocsival írnák be ismét magukat a köztudatba? Nemsokára ez is kiderül.