Elkészülhetett a Xiaomi elektromos autójának első prototípusa

Meg nem nevezett források állítása szerint már el is készült az a prototípus, melyet a Xiami használ majd a későbbiekben a saját elektromos autója kifejlesztésében.

Pontosan egy éve annak, hogy a Xiaomi, a világ egyik legnagyobb techipari vállalata megalakította a saját elektromos autós részlegét. A srácok nem is tétlenkedtek, az elmúlt 12 hónapot kő kemény munkával töltötték, aminek köszönhetően most kínai források szerint el is készült az első saját prototípus, mely már nagyban hordozza magában a végleges modell technikai megoldásait.

A gyártó egyelőre hivatalosan nem reagált a kiszivárogtatásra, csupán annyit árultak el, hogy az önvezető rendszerek tesztjei már jó ideje tartanak, melyekhez átépített 5-ös BMW-ket és helyi piacos BYD-eket használnak. A gyors haladás érdekében nem is pár darabot, hanem egészen pontosan 144 önvezető prototípusról beszélhetünk.

Ha ez nem lenne elég, a kínai cég 10 milliárd dollárt különített el a fejlesztésekre, a fejlesztőgárda pedig már most több mint 1000 főt foglal magában, köztük híres autóipari szakembereket is, akiket más nagyobb gyártótól sikerült átcsábítaniuk az ázsiaiaknak.

Na de tényleg elkészülhetett az a bizonyos prototípus? Ha azt vesszük, hogy a Xiaomi továbbra is tartja magát a végleges változat 2024-es leleplezéséhez, akkor bizony időszerű a dolog. Kíváncsian várjuk az első gyári képeket és információkat is.