Elon Musk: a tervezettnél drágább lesz a Cybertruck

Bár még közel sem tartunk a hivatalos piaci megjelenésnél, a Tesla Cybertruck kapcsán mindig van miről beszámolni. Most például rossz hírt hozott a leendő vásárlóknak Elon Musk.

Tesla Cybertruck. Ha ezt halljuk, lassan már tényleg egy soha véget nem érő sztorira gondolunk. A Tesla futurisztikus furcsaságának az első elektromos pickupnak kellett volna lennie, a sorozatos halogatás miatt viszont most már csak az nem előzte be Elon Musk célkitűzéseit, aki nem is akarta.

Na, de szerencsére ez nem azt jelenti, hogy a Cybertruck sztori halott lenne. Mindig kapunk újabb megjelenési dátumokat, néha beesik egy-egy kémfotó is a tesztelésekről, tehát a kocsi tényleg készül és tényleg úgy fog kinézni, mint ahogyan azt az első bemutatókon láthattuk. Akkor most mi az éppen aktuális változás? Hát az, hogy mégsem lesz olyan olcsó a modell, mint ahogyan azt először hallhattuk, ráadásul a teljesítményén is faraghatnak még lefelé az amerikaiak.

Ezt Elon Musk jelentette be a szokásos, befektetőknek tartott előadásán, ahol nem bonyolódott konkrét tények közlésében, csak annyit mondott, hogy „sajnos a Cybertruck specifikációi és árai változni fognak. Útálok rossz híreket közölni, de senki sem számított olyan inflációra, amit jelenleg élünk át”. Ez annyit tesz, hogy az eddig hirdetett 40 ezer dolláros induló árazás már nem érvényes, illetve jó eséllyel a brutális 800 kilométeres hatótávból is engednem majd el a gyáriak, hogy az akkumulátorokon és az elektronikákon spóroljanak.

Hozzá kell tenni, hogy Musk lépése közel sem elítélendő, hiszen a globális piacot súlytó válságok és infláció miatt gyakorlatilag nincs gyártó, aki ne emelt volna árakat, vagy nem dobált volna ki extra funkciókat a kínálatból.