Tovább bővül a SsangYong kínálata

Egy újabb modellel bővül nemsokára a SsangYong kínálata. A Torres a Korando és a Rexton között tátongó űrt tölti majd be.

Ha SsangYong, akkor mindenképpen az SUV és a terepjáró kategória merülhet fel. Most sem történik másként, a dél-koreai márka ugyanis bejelentette, hogy egy új, terepjárásra is alkalmas szabadidő modell érkezik a palettára. Már a neve is megvan: az újdonság Torres megjelöléssel gurul be a szalonokba.

A gyártó pontosabb specifikációkat nem közölt, azt viszont már elárulták, hogy méretben a Korando és a Rexton közé sorolják be az autót, azaz nagyjából 4,6 méter hosszú és 1,9 méter széles lesz előreláthatólag.

Ami fontosabb, hogy stílusát tekintve jelentősen különbözni fog a kínálat többi tagjától. Kicsit Jeep-es első kialakítást kap, az oldalsó képet pedig a méretes, ráadásul ezüst színnel kiemelt C oszlop határozza meg. Hátul egy érdekes részletet figyelhetünk meg: a hátsó csomagtérajtó nyitója nem alulra került, hanem oldalra elcsúsztatva. Ez miért fontos? Mert ez jelzi, hogy az ajtó nem fölfelé, hanem terepjárósan oldalra nyílik majd.

A technikai részletek egyelőre nem ismertek, ám annyit már tudni lehet, hogy lesz belsőégésű motorral készült variáns és elektromos modell egyaránt belőle. Az előbbi gyártása a hírek szerint még idén megkezdődik Koreában, az EV kivitel bemutatása viszont legkorábban jövőre esedékes.