Az elektromos korszakban is lesz kipufogójuk a Porsche modelleknek

Egy igencsak furcsa szabadalmi bejegyzés szivárgott ki, mely szerint az elektromos Porsche modelleknek is lesz majd kipufogója a jövőben. Természetesen ezek hangszórók lesznek.

Aki látott már élőben elektromos autót, az tudja, hogy ez a világ nem a hangorgiákról és az üvöltő kipufogókról fog szólni. Persze, teljesen hangtalanok sem lehetnek a villanyos járgányok gyalogosvédelmi okokból, így a hanggenerátorok korszaka van éppen kibontakozóban.

Van, aki űrhajó hangot párosít az autójához, mások pedig inkább csak susognának vagy „pittyegnének”, most viszont úgy néz ki, hogy a Porsche továbbra is ragaszkodik a jellegzetes motorhangokhoz, melyek a kipufogón keresztül jutnak el a hallgató közönséghez.

Micsoda? Kipufogó egy elektromos autón? A németek most pontosan ezen dolgoznak. Szó sincs arról, hogy égéstermék távozna a jövőben a hátsó lökhárító alatt megbúvó csövekből, hanem csupán a Porsche mérnökei stílusosan oldanák meg a hanggenerátorok kérdését.

Egy most kiszivárgott szabadalmi bejegyzés szerint a jövő kipufogói hangszórók lesznek, amik nem csak a lejátszandó hangra támaszkodnak, hanem egyfajta rezonanciát is keltenek a rendszerben, mely szintén hozzájárul majd a hangélményhez.