SUV fronton bővít a Mazda

A Mazda döntéshozói még jobban meglovagolnák az SUV mániát, ezért az elkövetkező években alaposan kibővítik az emelt hasmagasságú palettát. Már két éven belül két új modellel bővül a CX paletta.

Az autóipar bizonyos szinten átalakul az elektromos vonal behúzásával, de azért van, ami nem igazán változik az elkövetkező években sem. A trendek azt mutatják, hogy még mindig egyre növekvő kereslettel büszkélkedhetnek az SUV modellek, így érthető, hogy ebbe az irányba lép a jövőben a Mazda is.

A japánok most bejelentették, hogy a CX paletta bővítésébe fektetik a legtöbb pénzt és energiát az elkövetkező években, aminek eredménye lesz például, hogy két éven belül megérkezik a CX-60 és a CX-80 az európai piacra. Mind a kettő konnektoros hibrid hajtásláncot is kap a már ismert Skyactiv-X benzines és Skyactiv-D dízel erőforrások mellé. A 60-as modell két üléssorral, míg a 80-as már hárommal fog piacra kerülni, ezzel megcélozva a nagycsaládosokat is.

Természetesen az amerikai piac sem marad ki a szórásból, ide a valamivel nagyobb CX-70 és CX-90 modelleket szánják a japánok, illetve érkezik egy kompaktabb modell is, a CX-50, mely hivatalosan nem a most futó CX-5 utódja lesz. Érdekesség még, hogy a Mazda 2025 után már csak az új, villanyos hajtást előtérbe helyező platformjára építkezik, tehát innentől hangsúlyosan megkezdődik a japánok elektromos irányba elmozdulása is.

Megtudhattuk azt is, hogy az MX-30 elektromos autó 2022 elején mutatkozik be hatótávnövelő benzines aggregátorral is, azaz most már tényleg csak pár hónap választ el minket a Wankel-motor régóta várt visszatérésétől.