Nem kellett sokat várni az első Rivian R1T balesetre, a prototípus tört össze

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Rivian a Teslát megelőzve már elkezdte a vásárlói R1T picpukok gyártását. Ennek ellenére még folyik a közúti tesztelés, aminek most baleset lett a vége.

A Rivian az elektromos pickup piacra küldéséről szóló harcot megnyerte, amikor alig egy hete elkészültek az első megrendelésre készülő R1T példányok. Mindezek ellenére az amerikai elektromos gyártó még nem vonta vissza az utakról a tesztpéldányokat, legalábbis erről árulkodnak egy baleset képei.

Kaliforniában történt, hogy az autó egyik prototípusa nemes egyszerűséggel behajtott a parkoló autók közé, nem kis anyagi kárt okozva ezzel. Az áldozat egy Mercedes S osztály és egy Ford Explorer volt. Az utóbbit a nehéz elektromos járgány nemes egyszerűséggel kipöckölte a parkolóhelyről, a Mercedesnek pedig az oldala sérült meg.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, az első beszámolók pletyka szinten vezetői hibáról szólnak. Az ügyet természetesen kivizsgálja a Rivian is, a fejleményekről később tájékoztatják a nagyérdeműt. Az biztos, hogy kínos lenne az elmúlt napok történéseinek fényében, ha esetleg műszaki hibára világítana rá az eset.