Pár perc alatt fogyott el az elektromos Cadillac első verziója

Amerikában a Cadillac most vasárnap kezdte el felvenni a foglalásokat a nemsokára érkező elektromos Lyriq modellre. Nem kellett sokat várni az akció lezárására, alig tíz perc alatt befoglalták az összes Debut Edition szériát.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a villanyosítás még az olyan, a V8-as motorokkal összeforrt nevű gyártókat sem kerülheti el, mint a Cadillac. Az amerikaiak már be is mutatták az első elektromos modelljüket, mely természetesen egy SUV modell, ami Lyriq néven kerül majd a szalonokba a jövő év folyamán.

Addig még persze van egy pár hónap, de ahogyan az szokás, a Cadillac már most vasárnap megkezdte a foglalások rögzítését. Ehhez csupán 100 dollárt kellett befizetnie előre annak, akit érdekel az autó és szeretne bekerülni az első vásárlók felé. Hogyan ment az akció? Alig 10 perc alatt el is fogyott az összes gazdagon felszerelt Debut Edition példány!

Az amerikai elektromosra tehát igenis van kereslet, még annak tudatában is, hogy a gyártó a Debut Edition szériából összesen 1500 darabot készít el, azaz nem lehet igazából Tesla szintű foglalásokról beszélni. Megint más kérdés, hogy ebből az 1500 emberből hányan fáradnak majd el végül a kasszához, de aggódni nem kell, ha valaki visszalép, biztos, hogy azonnal lesz helyette más jelentkező.

A Debut Edition egyébként egymotoros kivitel lesz hátsó tengely hajtással, az energiáról pedig egy 100,4 kWh teljesítményű akkumulátor csomag gondoskodik majd, felszereltség tekintetében pedig gyakorlatilag minden extra benne lesz, amit elektromos autóhoz csak el lehet képzelni.