Már gond nélkül közlekednek New Yorkban a Mobileye önvezető autói

Az Intel tulajdonában álló Mobileye cég célja, hogy elősegítsék a teljesen önvezető autók elterjedését. Bizonyításként, hogy jó úton járnak, most közzé tettek egy több mint 40 perces videót, amiben gond nélkül közlekedik New Yorkban az egyik autójuk.

A közlekedés a jövőben gyökeresen meg fog változni, ráadásul nem is olyan sokára, mint ahogyan azt sokan gondolnánk. A villanyos átállás már javában tart, de az önvezető technológiák fejlesztése sem torpant meg az utóbbi időkben. Sőt! Egyre több techipari cég dolgozik azon, hogy nekünk már ne kelljen olyan „régimódi” dolgokkal foglalkozni majd, mint a kormánykerék terelgetése.

Ilyen cég az Intel tulajdonában álló Mobileye is, mely Amerikában gőzerővel teszteli az átalakított Fordokat, melyek már emberi beavatkozás nélkül képesek helytállni városi forgalomban. Az autók főként a kamerák képeire támaszkodnak vezetéskor, de a biztonság kedvéért radar és Lidar rendszerrel is el vannak látva.

Hogy halad a fejlesztés? Szemlátomást elég jól. A Mobileye ugyanis most kiadott egy több mint 40 perces videót, melyben azt láthatjuk, hogy a járgány játszi könnyedséggel közlekedik New York vezetés szempontjából nem éppen egyszerű városi részein.