Amerikában ismét levédetnék a Skyline elnevezést, de most éppen nem a Nissan

Ismét lesz Skyline Amerikában, legalábbis erre enged következtetni, hogy hivatalosan is levédetnék az elnevezést. A csavar a sztoriban viszont, hogy nem a Nissan teszi ezt meg, hanem a Ford.

Ha Skyline, akkor érthető módon mindenkinek a Nissan sportos modelljei ugranak be, legfőképpen talán a mára legendássá vált Halálos Iramban tuning és matrica szettel. Ezért is csillanhat fel sokunk szeme, ha azt mondom, hogy ismét levédetnék Amerikában a Skyline elnevezést, tehát valamit tervez vele a gyártó.

Csak hogy nem az, amelyikre először gondolnál! A lépést ugyanis most nem a Nissan, hanem a Ford tette meg annak ellenére, hogy ezen a néven nem is olyan rég még kaphatók voltak a japánok modelljei.

Egyelőre az nem tisztázódott még, hogy a Nissan megtámadja-e a döntést, illetvem hogy a most kiszivárgott védjegybejelentés eléri-e a végső jóváhagyás állapotát, viszont azt tudni kell, hogy a Skyline név nem is áll annyira távol a Ford-tól, mint gondolnánk. Az amerikaiak ugyanis az 50-es években sok modellt Skyliner megjelöléssel (Crestline Skyliner, Fairlane Crown Victoria Skyliner, Fairlane 500 Skyliner, Galaxie Skyliner) mutattak be, sőt nem is olyan régen még egy Transporter koncepció is megkapta az elnevezést.

Érdemes lesz tehát figyelni a fejleményeket, főleg hogy nemrég a Ford a Godzilla megnevezést is magáévá tette az egyik motorja megjelöléseként, mikor azt legtöbben szintén a Nissan GT-R kapcsán ismerték meg.