Herbert Diess lehetett volna a Tesla vezérigazgatója

A Volkswagen immár 2015-óta Herbert Diess irányítása alatt működik. Most kiderült, hogy anno lett volna a sztármenedzsernek más lehetősége is, például Elon Musk helyét is átvehette volna a Tesla élén.

A BMW-nél eltöltött 15 év után Herbert Diess 2014-ben otthagyta a bajor márkát, hogy máshol is kamatoztassa a tudását és a tehetségét. A menedszer ekkor került a Volkswagen vezérigazgatói székébe, ám egészen eddig titok volt, hogy lett volna más lehetősége is a továbblépésre.

A Business Insider Germany magazin tudomására jutott, hogy egykoron nagyon úgy nézett ki, hogy Diess lesz a Tesla első embere, miután a jelentések szerint maga Elon Musk kereste fel, hogy vegye át az irányítást, sőt, az amerikai még szerződéstervezetet is küldött neki. Diess ezt akkor mai napig tisztázatlan okok miatt visszautasította és elvállalta a Volkswagen vezetését. A döntés megértéséhez azonban tisztázni kell, hogy 2015-ben a Tesla még alapvetően máshogy nézett ki, mint most, hiszen akkoriban az amerikai gyártó évi 7500 darabos értékesítésről beszélhetett, míg most egy negyedévben 180 ezer megrendelés érkezik be hozzájuk.

A sztoriban az érdekes, hogy Elon és Diess az események után nem haragudott meg egymásra, sőt azóta is kölcsönös tisztelettel beszélnek a másik félről, ha az felmerül egy-egy interjúban. Sőt, a Volkswagen vezér korábban még be is fektetett a Teslába.