Egy kompakt elektromos crossoveren dolgozik a Nissan

A Juke méretosztályába érkezik majd meg a Nissan új elektromos crossovere, melyről még csak nagyvonalakban beszélt a márka európai igazgatója. Az Ariya összkerekes hajtását kapja majd meg.

A Nissan ugyan nem számít újnak az elektromos autók piacán, hiszen a Leaf már több mint 10 éve jelen van a kínálatban, mára pedig már az egyik legkeresettebb elektromos járgány a világon. A japánok azonban az utóbbi időben érezhetően nagyobb hangsúlyt fektetnek az elektromos fejlesztésekbe, melynek egyik eredménye az Ariya néven kereskedésekbe kerülő SUV. Most viszont kiderült, hogy nemsokára érkezik egy másik elektromos crossover is, mely a Juke méretosztályában indul majd a vásárlókért harcba.

Nicolas Bozek, a Nissan Euopre ügyvezető igazgatója árulta el az Auto Express magazinnak, hogy az Ariya modellben debütáló E-4ORCE elektromos összkerékhajtás más modellekben, például egy B-szegmensben induló autóban is megtalálható lesz a jövőben. „Erősek vagyunk ebben a szegmensben így mindenképpen érdemes itt is kipróbálni (a technológiát)”.

A most készülő modellről részletesebben egyelőre nem beszélt Bozek, ám jó eséllyel az Ariyához hasonlóan az is elérhető lesz majd egy- és kétmotoros kivitelben, ráadásul a CMF-EV platformnak köszönhetően a Juke külső dimenziói mellett kimondottan tágas belső elrendezésre is számíthatunk.