Bugattik helyett a Volkswagen kompakt palettáját fejleszti a jövőben Stefan Ellrott

Távozik pozíciójából a Bugatti eddigi fejlesztési igazgatója, hogy a továbbiakban inkább a Volkswagen kompakt modelljeinek fejlődését felügyelje.

Változás lesz a Bugatti igazgatóságában, februárban ugyanis a Volkswagen csapatában folytatja munkáját a szupersportkocsi gyártó eddigi technikai fejlesztési igazgatója, Stefan Ellrott.

Elrott még 2016-ban csatlakozott a Bugatti-hoz, ahol olyan neves modellek fejlesztését vezényelte le, mint például a Divo, a Centodieci, a Chiron Pur Sport és a rekorder Chiron Super Sport 300+.

„A Bugattinál dolgozni egy álom beteljesedését jelentette”- emlékezett vissza az eddigi munkahelyére az igazgató, majd hozzátette, hogy örül az új kihívásoknak is, melyekkel az új pozíciójában kell majd szembenéznie. „Nagyon várom már, hogy elkezdjek dolgozni az új helyemen, ahol eddig számomra új és ismeretlen kihívásokkal találkozhatok. Köszönöm a bizalmat a Volkswagennek, ahol a jövőben a kompakt modellekért felelős igazgatóként dolgozhatok tovább. A szívemben azonban továbbra is Bugatti fanatikus leszek!”

Stefan Ellrott utódja a Bugattinál az a Gregor Gries lesz, aki eddig a hajtásláncok fejlesztéséért felelős igazgató volt.