Egyszerűsít a palettáján a BMW, hogy több pénzt tudjon az elektromos modellekre fordítani

A BMW pénzügyi igazgatója számolt be arról, hogy jelentős átalakítás várható a palettán a jövőben. Kevesebb modell és motor marad a kínálatban, hogy ezzel is pénzt takarítson meg a gyártó.

A BMW az elmúlt időszak egyik legnagyobb palettáját kiépítő gyártó. Egy ideje már szinte minden modell megvásárolható legalább négyféle karosszéria változatban, illetve a motorkínálat is olyan gazdag, hogy már-már belezavarodik a böngészésbe a leendő vásárló. Nem ezért, de most egy paletta egyszerűsítésbe vág bele a gyártó Nicolas Peter, pénzügyi igazgató beszámolója szerint.

Az átláthatóbb és jóval kisebb kínálat legnagyobb előnye, hogy a kialakítása és a fenntartása kevesebb pénzt igényel, azaz több anyagi forrás marad más célok megvalósítására. És abból bizony van szép számban, ilyen például az elektromos modellcsalád teljes kiépítése és a villanyos fejlesztések folytatása.

Ez utóbbi ráadásul Peter szerint azért is fontos, mert más gyártóval ellentétben, ők nem igazán kapnak külső segítséget, azaz nem álltak össze más tech cégekkel, akik előbbre lendíthetnék a technikai fejlettségüket.

„Biztosak vagyunk benne, hogy egyedül is meg tudjuk csinálni”- indokolta az elzárkózottságot a pénzügyi igazgató, majd hozzátette, hogy pontosan ezért fontos, hogy minél több forrást tudjanak akkumulátor és technológiai fejlesztésekre fordítani a jövőben. Ennek persze ára van, azaz néhány most ismert modelltől bizony el kell majd búcsúznunk a jövőben, ám egyelőre nem tisztázódott, hogy ezek melyek lesznek pontosan.