Alig jelent meg a Volvo állandó végsebesség szabályozása, máris elkezdte azok kiiktatását egy cég

Pár hónapja robbant a hír, hogy a Volvo állandó végsebesség szabályozással látja el minden egyes új autóját. A 180 km/órás küszöb tulajdonképpen mindenre elegendő, de mégis zavart sok rajongót. Most nekik kínál szoftveres megoldást a Heico Sportiv.

Sokan drasztikus lépésnek fogták fel, amikor a Volvo bejelentette pár hónapja, hogy onnantól minden újonnan legyártott autójuk 180 kilométeres óránkénti végsebesség korlátozást kap. Pedig ha jobban belegondolunk, lényegében csak a német autópálya bizonyos területein járókat korlátozta ezzel a svéd gyártó, máshol úgysem lehet még ennyivel sem közlekedni. Ennek ellenére sorra háborodtak fel a fanatikusok. Hát hiába, az ember nem szereti ha bármilyen módon korlátozzák.

Pontosan az ilyen hozzáállású felhasználókra épít a Heico Sportiv műhely, aki a tuningműhelyek között elsőként kínál olyan szoftveres csomagot a Volvo új modelljeihez, mellyel kijátszható a gyári korlátozás. Ezek a csomagok ráadásul némi teljesítmény többletet is hoznak magukkal, tehát a végsebesség kiiktatása csak másodlagos funkció az utólagos vezérlőknél.

Első körben a 40-es, 60-as és 90-es szériához kínálja a Heico az e-motion vezérlő egység új generációját 1100 és 1500 euró közötti áron, de nemsokára érkezik a többi modellhez is a „felszabadító” csomag. Ugyan az átalakításra 60 hónap garanciát ad a Heico, de azért érdemes kétszer is átgondolni az alkalmazását, mivel ezzel a beavatkozással a Volvo gyári garanciától viszont elbúcsúzhatunk.