Hivatalosan is bemutatkozott a valaha készült legerősebb utcai Peugeot

Ugyan lényegében már hónapok óta tudni lehet, hogy mit is takar a Peugeot 508 PSE, a koronavírus járvány miatti csúszások csak most tették lehetővé a hivatalos premiert. Kiderült viszont, hogy lesz kombi változat is a bivalyerős franciából.

Lényegében tavaly év vége óta tudjuk róla, hogy készül, sőt már szinte minden specifikációja ki is derült, a koronavírus járvány miatti csúszások miatt még csak most tarthatta meg a Peugeot az 508 PSE (Peugeot Sport Engineered) tényleges premierjét. Ezzel ténylegesen hivatalos, hogy itt van a gyártó történetének legerősebb utcai modellje.

Azért tartogatott némi újdonságot is a nagy leleplezés, ugyanis kiderült, hogy a rajongók kéréseit meghallva nemsokára kombi, azaz SW karosszériával is elérhető lesz a csodagép, melyet a franciák hibrid rendszerének továbbfejlesztett változata hajt.

A rendszer alapja az 1,6 literes turbós benzines egység, melyet két darab elektromos motorral egészítettek ki, így az összteljesítmény egészen elképesztő 360 lóerő 520 Nm nyomaték mellett. Persze, ez csak teljesen feltöltött akkumulátorokkal állja meg a helyét, ha ugyanis a 11,5 kWh-s csomag lemerül, akkor kénytelenek vagyunk a benzines motor erejére és némi plusz, de korántsem teljes értékű rásegítésre hivatkozni. Ha viszont minden rendben van, akkor simán tudja az 5,2 másodperces 100-as sprintet az autó.

A gyáriak szerint egyébként ezzel az akkumulátorral a kocsi 42 kilométeres villanyos hatótávval rendelkezik a szigorú WLTP szabványok szerint mérve. Természetesen ez nagyban hozzájárul a hivatalos 2 literes fogyasztáshoz, azaz ha elfogy az akkumulátor, akkor lényegesen nagyobb benzinfogyasztásra számíthatnak a felhasználók.

Nem csak a hajtás, hanem a hangolás is megkülönbözteti az 508 PSE-t az alap hibrid változatoktól. Keményebb hangolást kapott a futómű és alapárasok a 20 colos könnyűfém felnik. A modellkínálat összes extrája jár hozzá mindenképp, így a vezetést támogató rendszerek hadát is megkapja, aki befizet rá. Az ára egyelőre nem ismert, egyelőre csak a technikai bemutatót sikerült lebonyolítani, a forgalmazás majd később kezdődik meg.