Felniből sosem elég?

A legkülönbözőbb márkákra szakosodott tuningműhely most a lendületes vonalakkal rendelkező Mercedes GLE Coupe-t csinosította fel egy kicsit. Sötét erők munkálkodtak, ráadásul nem spórolták le a kerekeket sem a kocsiról! Sőt!

Vannak olyan tuning cégek, melyek kimondottan egy-egy márkára szakosodnak, míg mások kezelésbe vesznek mindent, amiben látnak fantáziát. Az utóbbi kategóriába tartozik a Wald csapata is, akik éppen olyan szívesen nyúlnak hozzá egy Toyota kisbuszhoz, mint mondjuk egy méregdrága Rolls-Royce Phantom modellhez.

Most értékben valahol a kettő között mozgolódtak, a legújabb átalakítás tárgya ugyanis a 2016 és 2019 között gyártott Mercedes GLE Coupe volt. A kész eredményt megnézve egyértelműen a komoly, szinte már alvilági hangulat megidézése volt a cél.

Ennek érdekében komplett fekete fényezést kapott a német kupé SUV, a lökhárítók kialakítása pedig vadabb és hangsúlyosabb lett. Hátul még egy diffúzor imitáció is megjelenik, melynek közepén egy a motorsportok világát idéző féklámpa is feltűnik. Érdekes koncepció, mivel egy GLE Coupe legalább annyira távol áll az autóversenyzés világától, mint egy papírrepülő a hangsebesség áttörésétől.

De nem csak ezen a téren estek túlzásba a mesterek. Az agresszív megjelenésű SUV alá ugyanis 24 colos duplaágú felniket szereltek, ami már-már túlzottan nagynak érződik ebben a méretosztályban. Sebaj, egy ilyen átalakítással úgyis a feltűnés a lényeg, az meg adott minden esetben!

A Wald külön hangsúlyozza, hogy a csinosító szett minden darabja a gyári csatlakozásokat használja, így nem kell fúrni-faragni a felhelyezésükhöz, akár otthon is megoldható az elemek cseréje. Mindezek ellenére mi inkább azt tanácsoljuk, hogy ha nem vagy biztos a dolgodba, ne kezdj el megbontani egy ilyen komoly járgányt egymagad, bízd a feladatot hasonló munkákkal foglalkozó szakemberekre!