Daniel Abt új csapatban, de visszatér a Formula E-be

A Formula E szériában nagy botrányt kavart, amikor Daniel Abt sztárpilótát csaláson kapták egy szimulátoros versenyen. Az Audi azonnal kirúgta, most egy másik csapat viszont lehetőséget biztosít neki a szezon hátralévő részében.

Alig egy hónapja robbant ki a botrány, miszerint Daniel Abt, az Audi Formula E versenyzője csalást követett el az egyik szimulátoros versenyen. Lényegében az történt, hogy Daniel egy másik, szimulátoron nála jobban teljesítő személyt „ültetett be” a virtuális versenyautóba maga helyett, majd erről elfelejtett szólni a szervezőknek és a verseny többi résztvevőjének is. Az IP cím és a hirtelen drasztikusan javuló eredmények buktatták le, ami után az Audi azonnal kirúgta a versenycsapatból. Akkor sok rajongó állt mellé, a négykarikásokat pedig erősen bírálták.

Valószínűleg ez vezethetett odáig, hogy egy másik csapat, a Nio 333 felkereste a pilótát, hogy őket nem zavarja a botlás és szívesen látnák a villanyos forma versenyautójuk volánja mögött. Daniel Abt, akinek a családja az Audi modellek tuningolásával szerzett magának hírnevet, azonnal rá is bólintott a lehetőségre, így a szezon hátralévő részét már az új csapatánál teljesítheti majd.

Persze, Daniel nem hagyhatta ki az ilyenkor kötelező fricskát és egy „Nicsak, ki tért vissza” felirattal ellátott képet töltött fel az Instagram fiókjára.