900 lóerős sportkocsi a Közel-Keletről

Dubaiban mutatta be második modelljét a W Motors. A közel-keleti gyártó új sportkocsija, a Fenyr Supersport 400 km/órás sebesség elérésére is képes.

A Halálos iramban hetedik részében keltett nagy feltűnést a Lykan Hypersport, a közel-keleti gyártója pedig már elő is állt egy újabb sportkocsival. A 2012-ben alapított libanoni W Motors az idei dubai autószalonon állította ki a következő modelljét, amely a Fenyr Supersport nevet kapta.

Az újdonság formája hasonlóan extrém, mint a korábbié, a tömegét pedig alumínium térvázas szerkezet és szénszálas anyagból készült karosszéria tartja 1200 kilogramm alatt. A Fenyr Supersport a Porschék átalakításával foglalkozó német RUF tuningcég motorját kapta, a 4 literes, hathengeres, dupla turbós erőforrás 900 lóerős teljesítményre és 1200 Nm nyomaték leadására képes. A hétfokozatú duplakuplungos váltóval szerelt Fenyr Supersport ezzel 2,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 400 km/óra feletti a végsebessége.

A menetteljesítményei jobbak, az ára pedig kedvezőbb, mint a Lykan Hypersport esetében. A gyémánttal kirakott fényszóróval és aranyból készült cérnával varrt üléssel szerelt korábbi modellből ugyanis mindössze hét példány készült 3,4 millió dolláros áron, a Fenyr Supersport ezzel szemben egymillió dollárba kerül, és 25 példány legyártását tervezik.