600 lóerős lett az Alpina 5-ös BMW-je

Még nagyobb teljesítményű motort kap a következő modellévtől az 5-ös BMW tuningolt változata, az Alpina B5 Bi-Turbo, amely így már a gyári M5-tel is tartja a lépést.

Egyre erősebb modellekkel áll elő az 5-ös sorozatú BMW alapjain az Alpina. Az elismert német tuningcég B5 Bi-Turbo névre keresztelt modellje ugyanis már 600 lóerős teljesítményt ad le és 800 Nm a legnagyobb nyomatéka, ami hatvan lóerővel és hetven newtonméterrel több a korábbinál. A 4,4 literes V8-assal szerelt Alpina ezzel 4,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 328 km/óra a végsebessége. A menetteljesítményei ezzel már túlszárnyalják a gyári M5-ös BMW-ét, hiszen az 560 lóerős, 680 Nm nyomatékkal, 4,4 másodperc alatt ér százra és 250 km/óránál korlátozzák a végsebességét.

A megnövelt teljesítményhez az 5-ös BMW paramétereit is hozzáigazították. A B5 Bi-Turbo ennek megfelelően sportfutóművet, állítható lengéscsillapítókat és önzáró differenciált kapott, míg a nagyteljesítményű fékrendszer és a szériaváltozatnál 17 kilogrammal könnyebb Akrapovic kipufogórendszer az opciók közül rendelhető. Az Alpina B5 Bi-Turbo ezzel nem csak olyan képességű lett, mint a gyári BMW M5, de annyiba is kerül, a németországi kereskedésekben 108 ezer euró az autó ára. Touring azonban nincs a gyári M5-ből, tehát aki szupergyors 5-ös BMW kombit szeretne, annak háromezer euróval többért azt is kínál az Alpina.