500 lóerős a kaliforniai bestia

Még több részletet árult el új sportkocsijáról a kaliforniai Rezvani Motors: az Ariel Atom alapjára épülő Beast elkészült, a teljesítménye pedig kereken 500 lóerő.

Számítógépes terveken már korábban megmutatta a kaliforniai Rezvani Motors, milyennek képzeli a csővázas Ariel Atom élményautó karosszériával ellátott változatát. A Beast névre keresztelt országúti szörnyeteget pedig ezúttal igazából is leleplezte az amerikai manufaktúra. A könnyű alapokra épülő sportkocsi a szénszálas anyagból készült karosszériának köszönhetően mindössze 750 kilogrammot nyom, ezért is elképesztő, hogy milyen motor hajtja.

A Beast ugyanis az Ariel Atomból származó 2,4 literes, négyhengeres benzinmotort kapja, amelyet kompresszorral és turbótöltővel is elláttak, így nemcsak minden fordulatszám-tartományban elemi erővel húz, de akár 500 lóerős teljesítmény leadására is képes. A kézi, vagy opcióként szekvenciális automata sebességváltóval szerelt könnyű sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra és 265 km/óra a végsebessége.

A hátsókerék-hajtású Beast a nevéhez illően igazi szörnyeteg, hiszen nem látták el mindenféle elektronikus menetstabilizálóval, ezért kiváló vezetői képességekre van szükség ahhoz, hogy nagy sebességnél is az úton tartsuk. A Rezvani Beast ára 150 ezer dollár körül lesz.