400 lóerővel jön a Ford Explorer ST

A Ford nem sokkal az után, hogy bemutatta az Explorer új generációját, lerántotta a leplet az ST kivitelről is. Lóerőben nem lesz hiány.

Alig egy hete, hogy a Ford leleplezte az új, Európában is forgalmazásra kerülő Explorer generációt, máris elárulták a gyári tuningos ST részleteit is. Ez lesz minden idők legerősebb sorozatgyártású Ford SUV modellje.

Motorizáltságot tekintve a gyáriak választása a 3 literes turbós EcoBoost benzinesre esett, mely jelen esetben 400 lóerőt tud teljesíteni. Az erő tengelyekre juttatásáról egy 10 sebességes dupla kuplungos automata váltó gondoskodik. A dinamizmus és a stabilitás nem kérdés, hiszen a Ford vezetősége elmondta, hogy az új generáció kialakításakor már a kezdetektől számoltak egy ST kivitellel, így nem volt nehéz egy nem annyira terepes, inkább aszfaltra szánt sportos verzió megalkotása.

Természetesen kívülről is azonnal elkülöníthető az ST változat az alap kivitelektől. Mások a lökhárítók, nagyobb felniket és vörösre festett féknyergeket kapott a sportos modell. Belül alapáron kapjuk a 12 colos infotainment rendszert, a bőrözött sportüléseket és az ezüstszínű díszbetéteket. Szintén jár az ST-hez a 3-as szintű tréler vontató csomag és az Active Park Assist 2.0, melynek köszönhetően igény szerint magától is tud parkolni az Explorer.

Arról még nem esett szó, hogy Európában is kapható lesz-e az ST kivitel, így csak reménykedhetünk, hogy mi is kapunk belőle.