310 lóerős az új Honda Civic Type R

Type R kivitelben is itt az új Civic, amely 310 lóerős motorjával a Honda eddigi legerősebb autója, és a kategória leggyorsabbja is egyben.

A Civic új generációjából is elkészítette a Type R kivitelt a Honda. A sportmodell most először turbómotort kapott, a kétliteres egység 310 lóerőre képes, ami jelentős előrelépés az elődmodell 201 lóerejéhez képest. Az autót csakis hatfokozatú kézi váltóval szerelik.

A Type R-ben minden megvan, ami egy sportos kompakthoz kell: a kerekek 19 colosak, a fékrendszert a Brembo szállította, az utastérben kagylóüléseket találunk. A kormánykerék középállását piros csík jelzi, akárcsak a versenyautókban, és a lengéscsillapítás keménysége is állítható.

Az újdonság rögtön a kategória leggyorsabb képviselőjévé lépett elő. Az új Type R ugyanis 5,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 270 km/óra a végsebessége. A köridőt a fedélzeti számítógéppel lehet mérni, ráadásul a Honda által a Nürburgring Nordschleifén elért eredmény rekord a fronthajtású autók között.