29 milliárd dollárt költ a Ford az elektromos autókra és az önvezető technológiára az elkövetkező években

Bár eddig is nagy pénzekről beszélt a Ford az elektromos átállással kapcsolatban, most alaposan megnövelték az erre szánt keretet. Az önvezető technológiák fejlesztésére is elkülönítésre került 7 milliárd dollár.

A Ford legutóbb 2018 elején jelentette be, hogy rekord összegű 11 milliárd dollárt terveznek elkölteni az elektromos átállásra 2022-ig. Már ez is elég szép szám a kitűzött cél érdekében, ám nagyon úgy néz ki, hogy a gyáriak nem lőnek kicsire, így alaposan megemelték ezt az összeget és kitolták a határidőt is.

Az új tervezet szerint 2025-ig valósul meg a paletta villanyosítása (minden egyes modellnek lesz legalább részben elektromos változata), az erre szánt összeg pedig most már 22 milliárd dollárra tehető.

Érdekesség, hogy a Ford ezen felül még további 7 milliárd dollárt szeretne elkölteni az elkövetkező években az autonóm fejlesztésekre is. Ami az autonóm technológiákba fektetett milliárdokat illeti, a Ford pénzügyi igazgatója, John Lawler azt mondta, hogy az magában foglalja az Argo AI (a Volkswagennek közösen birtokolt fejlesztő cég) működésére szánt kiadásokat és az autonóm kereskedelmi szolgáltatások 2022-re tervezett elindítását.