2025-től már csak villanyosított autókat árul a Citroen prémium márkája

A Citroen pémium márkájának számító DS bejelentette, hogy 2025-től már csak és kizárólag villanyosított modellekkel foglalkoznak majd, azaz hibrid és teljesen elektromos modellek lesznek kizárólag elérhetők a palettán.

Ahogy sorra jelentik be az országok és az amerikai államok, hogy átlagosan 10 év múlva betiltják a belsőégésű motorkkal szerelt autók forgalmazását, úgy gyorsítja meg értelemszerűen a legtöbb gyártó a paletta teljes villanyosítását. Most a Citroen luxus autókat forgalmazó márkája, a DS is bejelentette, hogy rákapcsolnak ezen a téren.

Bár a francia gyártónak most sincs igazán szégyenkeznivalója, hiszen a prémium gyártók közül lényegében egyedül tudja teljesíteni a szigorított 95 g/km CO2 paletta átlagot, mégis az eddiginél is jobban előtérbe helyezik a villanyos hajtásláncok fejlesztését. Ezt Mark Blundell, a DS angol marketingigazgatója jelentette be.

Az igazgaztó elárulta azt is, hogy az első kitűzött határidő 2025, ez után már csak konnektoros hibrid és teljesen elektromos autók lesznek megtalálhatók a gyártó kínálatában. A célkitűzés teljesen reálisnak tűnik, a francia márka ugyanis eddig is nem kevés pénzt és energiát fektetett az elektromos fejlesztésekbe, sőt még a Formula E világában is képviseltetik magukat a gyári támogatást élvező DS TECHEETAH csapat által.