Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

????????????

2023-ban felhagy a csak belsőégésű motorokkal szerelt autók értékesítésével a Honda

2020. december 04. | Hírek Honda | Címkék: , , , ,

A Honda is előállt az elektromos átállásra vonatkozó terveivel, mely számtalan más gyártóhoz hasonlóan lépcsőzetes, azaz szakaszos változtatásokat takar.

Ahogy egyre sürgetőbbé válik az elektromos átállás az autózás világában (2030-ban a legtöbb ország már kész tiltani a belsőégésű motorokat a jelen állás szerint), úgy rukkolnak elő a gyártók egyenként a saját programjukkal, melynek végén bizony ott van a teljesen emissziómentes közlekedés. Most a Honda is elárulta, hogy ezt miként viszi végbe.

A módszer hasonló ahhoz, mint például amit a Bentley vagy a Maserati nemrég bejelentett, csak éppen az első lépcső határideje szorosabb, mint amit a két luxusmárka megadott. A Honda rangidős alelnöke, Ian Howells ugyanis arról számolt be az Autocar magazinnak, hogy ők már 2023-ban megválnak a kizárólag belsőégésű motorral szerelt autóktól, azaz onnantól már csak hibridek és teljesen elektromos alternatívák lesznek a palettában.

Az egyelőre viszont még nyitott kérdés, hogy mikor áldozik majd le a Honda hibridjeinek is, ugyanis Howells szerint nem lehet egyelőre megmondani, hogy mikor lehet majd elfogadható áron árulni a most még igencsak drága tisztán elektromos modelleket.

“Ezek a modellek van hogy 50 százalékkal drágábbak, mint a hagyományos vagy hibrid változatok”- hangzott a megállapítás, majd kitért arra is az alelnök, hogy most még ezt az óriási árkülönbözetet még nem lehetne letolni a vásárlók torkán.

Jelenleg tehát maradt a 2035-ös teljes villanyosítási kitűzés, ami még változhat, a legtöbb gyártó ugyanis ennél korábbi időpontokat jelölt meg, ráadásul ekkor már a jelenlegi állás szerint számtalan országban tiltólistán lesznek a hibrid variánsok is.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.