200 ezer dollárért kelt el Michael Jordan egykori Mercedese

A legek ura, a kosárlabda királya Michael Jordan, akinek a nevéhez fűződő tárgyak horribilis áron tudnak időnként gazdát cserélni. Ez így van a legenda egykori Mercedesével is, mely most több mint 60 millió forintért cserélt gazdát az Ebay-en.

Aki követte a 90-es évek NBA őrületét, annak mindenképpen ismerősen cseng Michael Jordan neve. Ő volt akkoriban a legjobb, egy igazi legenda, gyermekek millióinak a példaképe. Ha ebben az időszakban voltál gyerek, akkor tudod, hogy mit jelentett egy Michael Jordan kosaraskártya birtoklása. Nagyjából azt, amit most felnőtt szemmel mondjuk a sztár egykori autójának a megszerzése is!

Valaki márpedig átérezheti ezt az örömöt, ugyanis a napokban Jordan egykori Mercedes S600 Coupe típusú autója vált eladóvá egy Ebay-es licit alkalmával. A régi tulajdonos mellett az 1996-os évjáratú kocsi különlegessége, hogy a szintén legendás 6 literes V12-es 390 lóerős egység dolgozik az orrában, a külsejét pedig Lorinser csomaggal dobta fel még anno a kosárlabda történelem legnagyobbja. A belső térben tökéletes állapotú fekete bőrözést találhatunk, a díszítést pedig igazi fa dekorral oldották meg gyárilag. Természetesen csúcsfelszereltségről van szó, azaz még külön telefon is van a járgányban, amit bekapcsolva az első tulajdonos, Jordan neve tűnik fel a kis kijelzőn!

A licit jelképes 23 dolláros árral indult, viszont hamar sikerült átlépni a 100 ezer dolláros határt. A verseny azonban még ilyenkor sem torpant meg, egészen 200 ezer dollárig, azaz több mint 60 millió forintig érkeztek az ajánlatok.