1000 lóerős elektromos sportautó lesz a Faraday

1000 lóerős és 3 másodperc alatt gyorsul százra az FFZERO1 névre keresztelt elektromos sportautó-prototípus, amelyet a Faraday Future mutatott be.

Lenyűgöző formájú és elképesztő paraméterekkel rendelkező elektromos sportautó-prototípus lehet a Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai szakkiállítás egyik sztárja. A Faraday Future által bemutatott FFZERO1 egy futurisztikus versenyautó-koncepció, amely a szuper-sportkocsik jövőjét vetíti előre. Az áramvonalas formájú, szénszálas anyagból készült gépet ugyanis négy elektromotor mozgatja összesen 1000 lóerős teljesítménnyel. Az FFZERO1 ezzel három másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 320 km/óra. A kabin érdekessége, hogy az okostelefon a kormánykerék közepére dokkolható, az autó pedig önálló vezetésre is képes.

A Faraday Future újdonsága együléses versenyautó, de olyan moduláris padlólemezre építették, amelyre a jövőben hétköznapi, közúti használatra szánt modellek is készülhetnek. A cég ezzel egyszerre azt is bejelentette, hogy dollármilliárdos beruházással amerikai gyártóbázist épít, az FFZERO1 szerényebb kivitele tehát akár meg is valósulhat a nem olyan távoli jövőben.