Abarth kivitelben is itt a Fiat 124 Spider

Még sportosabb változatban is bemutatta nyitott tetős sportkocsiját a Fiat, az Abarth 124 Spider izgalmasabb külsőt és erősebb turbós benzinmotort kapott.

Számítani lehetett rá, hogy hamarosan Abarth változatban is bemutatkozik a Fiat új nyitott tetős sportkocsija. A negyedik generációs Mazda MX-5 műszaki alapjára épülő, de attól nemcsak formájával, hanem motorjával is különböző 124 Spider sportkivitele a genfi autószalonon mutatkozott be. A skorpióemblémás roadster a nagy légbeömlős első lökhárítójáról, fekete motorház- és csomagtér-fedeléről, piros díszítéseiről és 17 colos könnyűfém kerekeiről ismerhető fel.

A Fiat saját motorja kerül a 124 Spider gépházteteje alá, az 1,4 literes, turbós négyhengeres az alapkivitelben 140 lóerőre és 240 Nm nyomaték leadására képes, míg az Abarth esetében 170 lóerőre és 250 Nm-re nőttek a számok. A mindössze 1060 kilogrammos 124 Spider ezzel 6,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 230 km/óra a végsebessége. A hatfokozatú kézi helyett automata sebességváltó is választható, az Abarth kivitelhez önzáró differenciál, Bilstein lengéscsillapítók, Brembo fékek és egyedi Record Monza kipufogórendszer jár négy kipufogóvéggel.

Nem ez a legtöbb azonban, amit a 124-esből kihoztak az Abarth mérnökei. A genfi autószalonon ugyanis kiállították a rali-változatot is, amelyet keménytetővel, kiegészítő fényszórókkal, bukókerettel szereltek fel, 1,8 literes, turbós benzinmotorja pedig 300 lóerős teljesítmény leadására képes. Az FIA GT-R kategória szabályainak megfelelő versenyautó jövőre már rajthoz állhat a rali-versenyeken.